Onze klanten geven ons een score van 5/5

Laat zelf een review achter

Eerste werk van JW arcitecten en het was perfect. Prachtige samenwerking, Julien heeft de werf heel goed opgevolgd. Alles werd opgeleverd zoals het moet ondanks de moeilijkheid van het werf (stalen structuur). Na 10 jaar is het nog altijd als nieuw! Thanks
Frédéric Marquet / Project #002
De samenwerking met JW Architecten verliep prima en in een ontspannen sfeer. Het was om diverse redenen geen evident project maar alles is goed verlopen. Er was steeds een open en constructieve communicatie waardoor er ook op de werf een aangename (en veilige) werkomgeving ontstond.
Stefan Martens / Project #022
Ondertussen bijna 3 jaar geleden heeft Julien ons goed geholpen met de bouw van ons appartement, een gelijkvloers en duplex. Beiden zeer aangenaam om in te wonen. De huurders en ikzelf zijn meer dan tevreden over hun moderne, energie-neutrale woonst. Voor een eventueel volgend project zal ik hem zeker terug contacteren. Een aanrader dus!
Lutgarde Verheyden / Project #029
Nous avons plusieurs fois eu l'occasion de travailler avec JW Architecten et avons à chaque fois fort apprécié la collaboration. Que ce soit pour l'élaboration des plans, leur écoute, le suivi du chantier et sa propreté, les différents corps de métier, le budget ou le résultat final, tout était impeccable.
Sophie Noesen / Project #017
JWarchitecten.be gebruikt cookies om jouw website ervaring te verbeteren. Lees meer
OK

Projecten

Project #056

Totaalrenovatie kantoorgebouw van Leon Stynen in Antwerpen

Klant: Steelforce nv

Locatie: 2000 Antwerpen

Fase: oplevering 2023

Foto's: Nick Claeskens

Project #056 - JW Architecten

Bij de totaalrenovatie van het huidige kantoorgebouw van Steelforce in Antwerpen werd de beschermde voorgevel grotendeels ongewijzigd gebleven door het erfgoed karakter van het gebouw. De grootste aanpassingen bevinden zich in de optimalisatie van de buitenruimtes en het tot de essentie brengen van de binnenruimtes. De architectuur van Léon Stynen met betonnen balkenstructuur werd opnieuw in het gebouw voelbaar gemaakt, in combinatie met een eerlijke uitstraling van pure materialen en de creatie van een huiselijke sfeer met de juiste interieurelementen en planten in de gemeenschappelijke zones.

Het project wil zich oprecht duurzaam en innovatief noemen, we kiezen daarom als vertrekpunt resoluut voor een slimme renovatie van het bestaand gebouw met warmtepompsystemen, recuperatie van ventilatielucht, zonnepanelen en warmtepompboiler.

Naast het inzetten op energiezuinigheid vertrekt het ontwerp ook van het uitgangspunt dat het gebouw een omgeving moet zijn waarin mensen in optimale omstandigheden kunnen werken. De binnenruimte biedt flexibiliteit in capaciteit naar de toekomst, compartimentering van verdiepingen en intuïtief logisch afleesbare gebruiksfuncties van de ruimtes.

De buitenruimte werd voorzien van extra capaciteit aan fietsenstalling en een optimalisatie van binnenkoeren en terrassen. We voorzien een groene cascade d.m.v. plantenbakken als balustrades en met klimplanten begroeide wapeningsnetten tegen de muren.

Andere Projecten

Een showcase van onze creativiteit en vakmanschap, met ontwerpen die stijl en functionaliteit samenbrengen.